O nama

Pročitajte nešto o nama i pogledajte naše fotke

O nama

Pročitajte nešto o nama i pogledajte naše fotke

Tko smo mi

Tko smo mi

Image
Foto: Doringo
"Mi smo cura i dečko, glazbeno-zaljubljeni par, Ivan Marojević i Vanesa Petrac.

Zajedno živimo i sviramo, a svojim plesnim melodijama, sintevima i loopovima uživo stvaramo elektro-bajkovitu plesnu utopiu; punu ljubavi, tijela i smijeha."

Kao bend, "Cura i Dečko" nastali su prije 4 godine, gitarom i glasom. Od tad konstantno transformiraju svoj zvuk. Uglavnom nastupaju uživo, objavljuju sporadično i često strimaju na Facebooku.

Sami su objavili EP i brojne singlove iz vlastite produkcije. Improviziraju s "Nomad Jam"-om, osnovali su "Cure sviraju!" u Kulturnom centru Mesnička.
Povezivanje s publikom kroz glazbu započeli su hrvatskim ethnom i sevdahom, nakon čega se usmjeravaju na plesnu glazbu.
Novi zvuk predstavljaju u Vinylu (Zagreb) i gostovanjem na prvom "Kultiviranju" u Botaničaru. Otad su svirali u gotovo svim aktulanim zagrebačkim klubovima, a izvan Zagreba debitiraju otvaranjem contemporary art hub festivala "Sedam dana stvaranja" u Istri.

Ljeto 2019. obilježavaju raznovrsnim koncertima, od pratnje "Šumskim pjesnicima" u Grožnjanu, live-act seta u sklopu "Tramonto" festivala na Krku, već tradicionalnog "Azimuta" na obali Šibenika - do nastupa kojim ih Rijeka oduševljava, audio-vizualni spektakl "Suton" u Arheološkom parku "Principij".
U siječnju 2020. u svom su domu održali 24 sata improvizacije uživo, koje su i streamali uživo na društvenim mrežama!

Česti su gosti Dunje Knebl na etno večerima “Začarane Močvare", a ponosni su i na brojne suradnje sa suvremenim plesačima, kazališne predstave s live sound designom, te          "Impro Jamove" s plesnim odsjekom Akademije dramske umjetnosti.

Jedan radi, drugi ne, a u slobodno vrijeme vole snimati DIY spotove, klopati, tancati i filozofirati o psihološkim kočnicama.

Cura pjeva sa srcem u grlu, a dečko svira sav svijet oko sebe.

Image
Foto: Mirko Menalo

Galerija

Galerija