Uvjeti korištenja

Na internet stranicama Cura i dečko nudimo Vam i korisne informacije o bandu i pjesmama, blog objave i datume naših koncerata i evenata.

Korištenjem usluga ponuđenih na stranici Cura i dečko korisnik prihvaća ove uvjete. Sastavni dio ovih uvjeta čine odredbe o zaštiti podataka. Uvjete je moguće u svakom trenutku pročitati na ovim stranicama, zadržavamo pravo izmjene bez prethodne najave.

GLAZBENA UDRUGA “HERTZ”

Kako bismo osigurali financijsku transparentnost na svakom koraku, ovu kampanju za donacije vodimo preko Glazbene Udruge “HERTZ”.

GLAZBENA UDRUGA “HERTZ”

Sjedište: ULICA ANTE JAKŠIĆA 41,10000 Zagreb

OIB: 59293990614

predsjednica i član udrge: Vanesa Petrac
Članovi udruge: Vanesa Petrac, Ivan Marojević

GLAZBENA UDRUGA “HERTZ” je udruga osnovana 2013 u Zagrebu

Ciljevi udruge
Promicanje, razvitak i unapređenje glazbene kulture u Republici Hrvatskoj; Poticanje mladih na glazbeno stvaralaštvo; Unapređenje znanja i vještine u području audio vizualnih tehnologija; Poticanje mladih da očuvanje glazbene baštine; Promicanje elektronske glazbe; Poticanje glazbenika na suradnje i skupno muziciranje.
Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi
Organizacija priredbi, koncerata, promocija i kulturno umjetničkih manifestacija svojih članova; Organizacija seminara, okruglih stolova, predavanja i stručnih savjetovanja iz područja djelovanja Udruge; Organiziranje glazbenih radionica, skupno muziciranje i stručno usavršavanje glazbenika; Organizacija edukativnih radionica i tečajeva sukladno ciljevima udruge; Multimedijalna djelatnost sukladno posebnim propisima.

Raiffeisen Bank
Jurišićeva 9, 10000 Zagreb, Hrvatska

Osnovni pojmovi i obveze

Korisnik

Korisnik je svaka fizička ili pravna osoba koja posjeti.Svi korisnici obavezni su koristiti usluge na ovim internet stranicama u skladu s njihovom namjenom i ovim uvjetima te uobičajenim pravilima ponašanja na internetu.

Donator

U postupku doniranja i prilikom korištenja drugih usluga gdje se traži unos podataka korisnik je obavezan unositi točne podatke. Te donatoru na e-mail šaljemo ugovor o doniranju.

Autorska prava

Svi sadržaji i materijali na ovom web mjestu su vlasništvo Cure i dečka ili se koriste uz odobrenje njihovih izvornih vlasnika. Kopiranje u komercijalne svrhe nije dopušteno bez prethodnog pisanog odobrenja davatelja usluge.

Zaštita osobnih podataka

Vaša privatnost nam je važna. Želimo da se kod nas osjećate sigurno te postupamo u skladu s tim i zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, posebno novoj europskoj Općoj uredbi o zaštiti podataka koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. U nastavku Vas informiramo o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava. Našoj izjavi o zaštiti osobnih podataka možete pristupiti i ispisati je u svakom trenutku putem poveznice Uvijeti korištenja.

Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

Naziv i kontakt podaci voditelja obrade osobnih podataka

Za obradu osobnih podataka donatora dgovornost snosi:

GLAZBENA UDRUGA “HERTZ”
ULICA ANTE JAKŠIĆA 41
10000 ZAGREB
Hrvatska / Croatia
Mob: 099/5646-407
E-mail:curaidecko6@gmail.com

Kao donator imate pravo dobiti informacije o postupanju s Vašim osobnim podacima i uputiti zahtjeve za ostvarenje Vaših prava.

Za osnovne informacije ili brze ispravke možete nas kontaktirati telefonom ili e-poštom. Za sva druga pitanja ili zahtjeve u svezi s Vašim osobnim podacima, molimo kontaktirajte nas na adresi: curaidecko6@gmail.com

Svrhe i pravna osnova obrade podataka

Možete biti sigurni: Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva, sklapanja i izvršenja ugovora te isključivo za komuniciranje aktivnosti udruge GU”Hertz”Podatke upotrebljavamo samo za utvrđene, jasne, legitimne i očekivane svrhe te ih ne prosljeđujemo i ne koristimo u nepredviđene ili neočekivane svrhe..

Obrada se izvodi u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima.

Osnovni konteksti u kojima se izvodi obrada

 • Baza donatora
 • Online donacija
 • Dostava
 • Kolačići i web analitika
 • Korisnička podrška
 • Slanje newsletteraa

Baza kupaca

Vaše osobne podatke pohranjujemo u našoj centralnoj bazi kada napravite donaciju prema GU “Hertz” Ovisno o vrsti zahtjeva ili ugovora, radi se o sljedećim podacima:

 • Ime i prezime
 • Adresa
 • OIB
 • Adresa e-pošte
 • Broj telefona / faksa
 • Nagrada

Ove podatke obrađujemo u svrhu sklapanja ili izvršenja ugovora o donaciji s Vama. Podaci se također obrađuju na temelju naših legitimnih interesa za Podaci su dostupni samo ovlaštenim osobama za zastupanje udruge GU “Hertz”.

Za sklapanje ugovora potrebni su minimalno Vaše ime, prezime i adresa, kako bismo Vas mogli identificirati. Ovisno o načinu plaćanja, obrađujemo i bankovne podatke. Kod donacije potrebni su dodatno adresa e-pošte za potvrdu narudžbe i adresa dostave za isporuku nagrade.

Svi navedeni podaci prikupljaju se kao nužni te bez njih nije moguće sklapanje i ispunjenje ugovora.

Dostava

Osobne podatke kontakt osobe za isporuku, tj. ime i prezime, adresu isporuke i broj telefona, koje smo dobili od Vas potvrdom donacije, prosljeđujemo našem partneru za logistiku kako bismo pripremili nagrade iz Vaše narudžbe i dostavili ih na adresu prema Vašem zahtjevu. Kuriri za logistiku i dostavu su:

Hrvatska pošta d.d.
Jurišićeva 13
10000 Zagreb
Hrvatska
Služba za korisnike: 072 303 304
hpekspres: 0800 202 202

Kolačići i web analitika

Na našem web mjestu upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo za poboljšanje kvalitete i sadržaja ponuđenih usluga. Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala.

Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics u oblaku. Sukladno ugovoru s nama, Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i djeluje kao izvršitelj obrade isključivo po našem nalogu. Sukladno svom članstvu u tzv. Štitu privatnosti (“Privacy Shield”) programu suradnje između Europske unije (EU) i Sjedinjenih Američkih Država (SAD-a), Google poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka. Davatelj usluge je:

Google LLC
1600 Amphitheatre Pkwy
Mountain View, California 94043, USA

Više informacija o “Privacy Shield” programu možete pronaći na stranicama Agencije za zaštitu podataka: http://azop.hr/aktualno/detaljnije/vodic-za-gradane-eu-sad-stit-privatnosti

Direktni marketing

Izravni marketing je oblik informiranja i oglašavanja kojim se obraćamo direktno našem donatoru e-poštom.   Koristimo se isključivo kontakt podacima koje smo prikupili od naših donatora u sklopu ranije suradnje ili koje ste nam sami dali kako biste dobivali naše aktivnosti.

Ovisno o tome o kojem kanalu se radi, obradu Vaših podataka temeljimo ili na Vašoj privoli ili na našem legitimnom poslovnom interesu, sve kako je objašnjeno dalje u tekstu.

U sklopu izravnog marketinga, informacije Vam šaljemo u sljedeće svrhe i sljedećim kanalima:

 • Svim našim donatorima članovima i korisnicima  šaljemo informacije poštom ili e-poštom u obliku newslettera  Slanje newslettera temelji se na našem legitimnom interesu obavještavanja članova i korisnika o novostima vezanim za program.

U svakom trenutku možete uložiti prigovor na obradu Vaših podataka za pojedini ili sve kanale našeg izravnog marketinga. Prigovor se može istaknuti na način opisan niže u odlomcima “Pravo na prigovor” i “Kontakt za ostvarivanje prava”

Dodatno, prigovor na dobivanje newslettera možete u svakom trenutku uputiti klikom na poveznicu za odjavu u bilo kojem newsletteru te vrste kojeg ste dobili od nas.

Za isporuke newslettera, kao i za upravljanje listama primatelja i evidenciju prigovora (tj. odjava) koristimo mailchimp platformu.

Podatci koje dijelimo sa Mailchimpom su:

 • Vaša e-mail adresa
 • Ostale osobne podatke neobavezno, opcionalno, i isključivo ako je tako striktno navedeno u obrascu za prijavu na newsletter.

Mailchimp ne ustupa Vaše podatke trećim stranama niti ih sam direktno koristi osim u svrhu provjere da ih koristimo u skladu sa njihovim uvjetima korištenja. Njihov data centar nosi sigurnosni certifikat (ISO 27001) kao i certifikat u IT upravljanju (ISO 20000) tako da se možete pouzdati u sigurnost svojih podataka.

Primatelji osobnih podataka

U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno ovrsti obrade, Vaše podatke dostavljamo sljedećim partnerima:

 • Dostavne službe, špediteri, poštanske službe
 • Pružatelji IT usluga u okviru podrške i održavanja softwarea
 • Pružatelji softwareskih usluga u oblaku
 • Pružatelji usluga naplate i banke

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Vaše podatke čuvamo dok postoji svrha za čuvanje i obradu:

 • Ugovorna dokumentacija (knjigovodstvene isprave): 11 godina (propisi o računovodstvu)

Izuzev slučajeva za koje je to drugačije naznačeno, razdoblje čuvanja počinje krajem kalendarske godine u kojoj je dana donacija.

Prava ispitanika

Vezano za prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka, osiguravamo Vam sljedeća prava:

 • Pravo na pristup
 • Pravo na ispravak
 • Pravo na brisanje („pravo na zaborav”)
 • Pravo na ograničenje obrade
 • Pravo na prenosivost podataka
 • Prava na prigovor

Pravo na pristup

Imate pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na Vas te, ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima ili kategorijama primatelja osobnih podataka, razdoblju u kojem će osobni podaci biti pohranjeni, informacije o Vašim pravima i izvorima podataka ako nisu prikupljeni od Vas.

Ako se Vaši podaci prenose i obrađuju izvan EU, imate pravo na informaciju o odgovarajućim zaštitnim mjerama.

Kad je to moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju

Pravo na ispravak

Imate pravo ishoditi od nas ispravak netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose, a koji smo dužni provesti bez nepotrebnog odgađanja. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.

Pravo na brisanje („pravo na zaborav”)

Imate pravo ishoditi od nas brisanje osobnih podataka koji se na Vas odnose, bez nepotrebnog odgađanja, ako ne postoji zakonit razlog za daljnju obradu tih podataka s naše strane (primjerice, ako podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su obrađivani). Ako takav zakonit razlog ipak postoji, o tome ćemo Vas detaljno informirati u sklopu odgovora na Vaš zahtjev za brisanjem.

Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo ishoditi od nas ograničenje obrade Vaših osobnih podataka u sljedećim situacijama: ako osporavate točnost; ako obrada nije zakonita, a protivite se brisanju; ako ih tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva, a nama nisu potrebni za obradu; ako ste uložili prigovor vezano za obradu Vaših osobnih podataka i čekate potvrdu.

Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo podatke koji se odnose na Vas i koje ste nam pružili zaprimiti u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu i prenijeti ih drugom pružatelju usluga tj. voditelju obrade podataka, ako su ispunjeni sljedeći uvjeti: obrada se temelji na Vašoj privoli ili na ugovoru i uz to se provodi automatiziranim putem.

Prilikom ostvarivanja svojih prava na prenosivost podataka imate pravo na izravni prijenos podataka od nas drugome voditelju obrade ako je to tehnički izvedivo.

Pravo na prigovor

Ako se obrada Vaših osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na takvu obradu osobnih podataka u mjeri u kojoj se obrada odnosi na Vaše podatke. Ako uložite takav prigovor

 • vezano za izravni marketing – nećemo dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga;
 • vezano za druge slučajeve legitimnog interesa – nećemo dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu na koju se prigovor odnosi, osim u slučaju da dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze Vaše interese, prava i slobode ili ako je to potrebno radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane naših pravnih zahtjeva

Kontakt za ostvarivanje prava

Za sva pitanja i zahtjeve u svezi s Vašim osobnim podacima, molimo kontaktirajte naše koordinatore zaštite podataka na email adresu: curaidecko6@gmail.com

Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu sa zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.

Ova izjava o zaštiti podataka može se povremeno mijenjati kako bismo je uskladili sa stvarnim stanjem i zakonskim propisima. U slučaju značajnijih izmjena, poduzet ćemo odgovarajuće mjere da Vas pravovremeno i na primjeren način obavijestimo o svim takvim dopunama i izmjenama.

Što su kolačići

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web mjestu.

Pomoću kolačića web mjesto pamti vaše radnje i postavke tijekom određenog razdoblja. Svaki put kada korisnik otvori neku stranicu, web poslužitelj može pročitati vrijednosti koje je ranije spremio u kolačićima.

Postoje razne vrste kolačića, a obično se razvrstavaju po trajanju, domeni kojoj pripadaju i namjeni:

 • Privremeni (sesijski) kolačići se brišu nakon što korisnik zatvori svoj preglednik. Trajni kolačići ostaju spremljeni na korisnikovom uređaju na određeno vrijeme.
 • Kolačići prve strane su postavljeni od strane poslužitelja domene koja je posjećena. Kolačići treće strane su postavljeni s domene različite od one koju je korisnik posjetio.
 • Prema namjeni kolačići mogu biti nužni ako potpomažu osnovne tehničke značajke web mjesta, funkcionalni za poboljšanje korisničkog iskustva, analitički za analizu uporabe stranica i marketinški za praćenje interesa pojedinog korisnika.

Kojim kolačićima se koristimo i u koje svrhe

Na našem web mjestu upotrebljavamo nužne kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i analitičkim kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga.

Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala.

Popis kolačića:

Google Analytics kolačići (trajni kolačići)

Kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj naših stranica, koristimo Google Analytics software u oblaku za analizu posjećenosti i uporabe našeg web mjesta.

Iz podataka dobivenih pomoću analitičkih kolačića kreiramo statističke izvještaje o izvorima prometa (npr. korištene tražilice, verzije preglednika, vrste uređaja, razlučivosti zaslona isl.) te o posjećenosti pojedinih stranica i interesu za proizvode (npr. ukupan broj pregleda stranice, prosječno vrijeme pregledavanja, broj dodavanja u košaricu, broj kupnji isl.)

Kolačići su trajni (od jednog dana do dvije godine) i postavljeni s naše domene, prikupljaju podatke u anonimiziranom obliku i ne služe za identifikaciju pojedinog korisnika, a Google ih ne koristi i ne povezuje s podacima o aktivnostima korisnika na drugim web mjestima.

Google karte (trajni kolačići)

Kako bismo našim korisnicima pružili bolji korisnički doživljaj i više informacija, na stranici pregleda pojedinog prodajnog centra koristimo ugrađeni element Google karata.

Na tim stranicama Google sprema i koristi kolačiće za pamćenje korisnikovih postavki (npr. jezik) i praćenje aktivnosti. Više informacija možete pronaći na Google stranicama.

Kako možete upravljati kolačićima

U Vašim internet preglednicima možete brisati kolačiće i upravljati općim postavkama spremanja kolačića, ovdje poveznice na upute popularnih preglednika FirefoxChromeSafari.

Ako želite upravljati kolačićima s našeg web mjesta, možete isključiti analitičke kolačiće, a ako ne želite prihvatiti kolačiće trećih strana koji se postavljaju na nekoliko naših stranica, možete koristiti alternativne mogućnosti.

Brisanje i upravljanje u postavkama preglednika

Većina web preglednika omogućava potpunu zabranu kolačića ili zabranu kolačića trećih strana. Ako u vašem pregledniku zabranite sve kolačiće, mnoge stranice koje posjetite na internetu neće adekvatno funkcionirati pa tako ni naše. Zabranom kolačića trećih strana povećavate zaštitu od praćenja na internetu, pritom je moguće ograničavanje dostupnosti i kvalitete vanjskih sadržaja, no na našem web mjestu neće biti razlike.

Pregled lokacije naše trgovine (Google karte) i kolačići domene .google.com

Kako bismo našim korisnicima pružili bolji korisnički doživljaj i više informacija, na stranici pregleda pojedinog prodajnog centra koristimo ugrađeni element Google karte. Na tim stranicama Google koristi kolačiće, više informacija možete pronaći na Google stranicama Google pravila privatnosti i Google tehnologije.

Vanjske poveznice

Korištenjem vanjskih poveznica na našim internet stranicama, npr. društvene mreže ili YouTube, bit ćete preusmjereni na vanjske domene koje mogu koristiti kolačiće, na što nemamo utjecaja. Podatke prikupljene uz pomoć kolačića i sličnih tehnologija na tim domenama ne dobivamo od njihovih vlasnika ili upravitelja.

Za više informacija o korištenim kolačićima i mogućnostima upravljanja, molimo provjerite izjave i pravila o kolačićima na posjećenim domenama.